Fira de la Mel i Artesania. En la fira de la mel podrà disfrutar de qualsevol tipus de degustacions de vins, formatges, embotits i pernils. També hi ha pastes, mantegues, magdalenes, almendraos, massapans, gemes, pastissos amb mel, aiguamel etc. Durant el migdia es pot degustar gaspatxo Ayorino i baixa molla.
La fira també desenvolupa atractius com el taller de la mel, en el qual poden veure com es talla i es prepara la mel d'Ayora, una de les millors en qualitat d'Espanya. Els carrers adjacents s'adornen i decoren amb temàtiques diverses: 1 Carrer l'Abellar, es mostra la manera tradicional del com tractar i tallar la nostra mel 2 Carrer l'Artesania, on podem observar el com es treballa l'espart i la pita per tal de fer les espardenyes, les cistelles i els cabassos, etc., 3 Carrer els records, ple de vestigis de l'època dels nostres iaios (fotografies, vestits, costums…) 4 Carrer la Història d'Ayora, tota la història que ha passat el nostre poble plena de fets, personatges, ocupacions i batalles 5 Carrer fira Alternativa.
Esta fira es desenvolupa al voltant del 12 d’octubre a la vila d'Ayora. Més informació a l'Ajuntament d'Ayora ( telèfon 96 219 10 25, de dilluns a divendres pels matins) i a l'oficina de Turisme d’Ayora (telèfon 96 189 06 58).
Festes i Bous. Tan boniques i emotives que tenim a Ayora, la fartada que ens donem d'actes taurins els dies que toquen bous (que s'alternen amb els dies de fira, en els que cal posar-se guapo/a). Comencen al matí amb l'entrada , una espècie de Sant Fermins però amb el nostre toc particular. Una vegada acabada l'entrada, és a dir que els bous hagen pujat i abaixat el recorregut tres vegades, passem a la prova, que consistix en la solta de dos o tres vaquetes perquè el personal comprove la qualitat del ramat que actuarà a la vesprada. Després d'un reconfortant esmorzar o dinar, és obligatòria, sagrada i inviolable una reparadora sesta. Que a ningú se li ocórrega profanar este moment, sota pena de cometre un pecat més que mortal o eixir com el “gall de la trompada sense plomes i cloquejant”. A això de la 7 de la vesprada, comença la solta de bous i vaques. Es comença a la plaça de dalt, on romanen uns quinze minuts, passant després a la plaça de baix amb la mateixa duració. Així fins a sis vegades (a vegades set). Sopar i volta a començar, però esta vegada la solta de bous i vaques es fa a la plaça la llotja, repetint la mateixa litúrgia amb unes altres sis vaques (o algun bou embolat). Si sumem el temps de tots estos actes d'un dia de bous, ens trobem que estem unes huit hores amb bous i vaques als nostres carrers i places. Això sí, es pot disfrutar de veure passes i retalls (sense provocar-li cap dany físic a l'animal). Informació als telèfons de l'Ajuntament d'Ayora 96219025 i de l’oficina de Turisme 961890658